Vakantie Italië

[child-pages]

De republiek Italië nodigt door haar mediterrane ligging toeristen uit de hele wereld aan om hun vakantie aan haar kusten of binnenland te genieten. Italië is grotendeels omgeven door de Middellandse Zee en vormt daardoor een landtong die de vorm van een laars heeft.

De hoofdstad van de republiek Italië is Rome. Het land heeft een roemruchte en lange geschiedenis achter zich. Het huidige gebied Italië was tijdens de Antieke tijden het centrum van het Romeinse Rijk. Het huidige Italiaanse Toscane was voorheer, onder andere, de bakermat van de Renaissance. Vooral midden- en zuiditalië waren ten tijde van de Antieken reeds belangrijke culturele centra die geheel Europa op verschillende gebieden beïnvloed hebben. De Grieks-Romeinse cultuur was tijdens het Romeinse Rijk een voorbeeld voor talloze bouwwerken in Europa. En doordat er ook sprake was van een zeer gesofisticeerde wetenschap, herinner de knappe koppen van Leonardo da Vinci en Michelangelo, is Italië al langer buiten zijn landsgrenzen bekend. Landsgrenzen die tijdens de heerschappij van Keizer Julius Caesar slechts reikten tot Rimini, onder keizer Augustus werd het uitgebreid tot aan de Alpen.

De geliefdste sport in Italië is voetbal. Internationale succesvolle en bekende voetbalclubs zijn bijvoorbeeld Juventus Turijn, AC Milaan, Lazio Roma En FC Parma. Italiaanse fans bejubelen en vereren hun manschappen en genieten wedstrijden dan ook met de nodige pathos. Het nationale team van Italië won zelfs als vier keer de wereldbeker.

Italië is en blijft een ongelofelijke reisbestemming. Zowel cultureel als inzake natuur heeft het meer te bieden dan men zich voorstellen kan. Bovendien is het reeds sinds het voorjaar overgoten met zon waardoor het er bijzonder aangenaam vertoeven is. Maar ook de steden zijn stuk voor stuk parels en lezen als boeken met duizenden geheimen. Om nog maar te zwijgen over de excellente gastronomie, de modebewuste Italianen, hun designgevoel, de operahuizen enzovoort enzovoort.

Plaats een reactie