Vakantie Australië

[child-pages]

Aan het andere einde van de wereld liggen Australië en Oceanië, zo noemt men de veelzijdige wereld in de Pacifische Oceaan. Een ander gebied met zoveel schoonheid, fascinerende en bijzondere landschappen, natuur en cultuur vind je nergens anders op deze aardbol.

Het gehele gebied is opgesplitst in duizenden kleine eilanden, af en toe zelfs op meer dan 1000 kilometer van elkaar. Zo kon zich doorheen de tijd op de verschillende eilanden een eigen cultuur en al even bijzondere dier- en plantenwereld ontwikkelen.

De grootste en bekendste delen van de Australisch-Oceanische wereld zijn Australië en Nieuw-Zeeland. Terra Australis, het zuidelijkste land, vandaar komt ook de naam Australië, is de het op zes na grootste land op de aarde en tegelijkertijd het kleinste continent.

Australië wekt vele reisverlangens en dromen op. Het is het land van de Aboriginals en de kangoeroes, heeft bruisende metropolen als Sydney en de giftigste speciën ter wereld wonen er. Inzake landschap verbluft Australië met haar unieke natuurspektakels als de Ayers Rock en doet je mond openvallen door de eindeloze vlaktes van de Australische Outback.

Nieuw-Zeeland, dat vooral bekend is door de meesterwerken van de regisseur Peter Jackson, houdt, hoewel het hier slechts over een klein stukje van het grote Australië gaat, velen in zijn ban. Het bestaat uit 2 grote en enkele kleinere eilandjes. Dit land heeft evenveel te bieden als zijn buurland Australië, dat ongeveer 2200 kilometer verderop ligt. Geisers, modderpoelen, regenwouden, elke natuurfreak krijgt een snellere hartslag bij deze natuurfenonemen. Nieuw-Zeeland is overigens ook de bakermat van Kiwi’s en Maori’s. Maar ook met naaldhakken kan je erheen. In de hoofdstad Auckland kun je de 328 meter hoge Sky Tower bezoeken of de 1,15 kilometer lange Auckland Harbor Bridge.

En dit zijn slechts enkele van de toeristische trekpleister. Je mag immers het fabelachtige Polynesië in de Zuidzee niet vergeten waar witte droomstranden, de zacht wiegende palmbomen en de turkooisblauwe water voor fantastische vakantieherinneringen zorgen.

Plaats een reactie