Vakantie Afrika

Iedereen weet dat als hij naar Afrika gaat, hij ook altijd terugkomen moet. En deze heimwee noemt men ‘De Pijn van Afrika’. Afrika betovert elkeen met zijn natuur, dieren, mensen,… Afrika wekt sterke gevoelens op die misschien niet meteen positief zijn. Maar een reis naar Afrika verruimt je wereldbeeld en toont je een andere kant van het leven, tenminste als je de kracht van Afrika wilt laten gelden tijdens je bezoek.

Want Afrika is het ‘Zwarte Continent, een geliefde reisbestemming voor natuur-, cultuur- en natuurlijke liefhebbers van safari. Nergens anders op de wereld vind je zoveel ongerepte natuur en pure schoonheid. Fascinerende en wilde gebieden zoals de grootste woestijn ter wereld, de Sahara, of d langste rivier ter wereld, de Nijl. Of parels van steppegebieden en tropische regenwouden. In Afrika ontbreekt niets inzake flora en fauna.

Bovendien is Afrika zo’n mythisch continent omdat de mens daar zijn oorsprong zou hebben. Ook de oudste cultuur ter wereld ontstond er. De Egyptenaren en zelfs 2 van de 7 wereldwonderen vind je in Afrika: de piramides van Gizeh en de Vuurtoren van Pharos.

Wie een reis naar Afrika plant, kan misschien verschillende landen bezoeken. Een van de meest bezochte landen is Zuid-Afrika, dat ook het zuidelijkst ligt. Metropolen als Kaapstad en Johannesburg zijn wereldberoemd door hun gekke mix van vele culturen. Mensen met een ongelofelijk groot hart voor dieren trekken het best naar Kenia, het land van de eindeloze savannes en met sneeuw bedekte bergen. De vele safariparken zijn bijzonder spectaculair en daar wonen alle dieren die je met Afrika associeert. Een andere zeer mooi land is Marokko. Hier waan je je in de sprookjes van 1001 nachten. Marokko ligt aan de Atlantische en Middellandse kust en is zo prachtig door de vele oasen aldaar. Nog in het Noorden van Afrika ligt Tunesië. Daar reiken Europese en Afrikaanse invloeden de hand.