Vakantie Duitsland

De meesten Duitsers gaan minstens éénmaal per jaar op vakantie en dan trekken ze het vaakst naar Zuiderse landen of Duitsprekende buurlanden. Maar ze kunnen zich deze soms moeizame heen- en terugreis besparen, want ook in de buurt hebben ze prachtige juweeltjes. Duitsland heeft enorm veel te bieden hoewel het vaak niet geweten is, ook bij toeristen. Pas als je een keertje naar Duitsland trekt, zul je daarvan overtuigd zijn.

Door onze ‘groenere’ manier van leven de laatste jaren, is vakantie dichtbij trouwens een nieuw trend geworden. Als je iets langer tijd hebt, laat je dan maar eens betoveren door de Duitse tradities: het Oktoberfest, de aloude kerstmarkten, de wijnfeesten enzovoort. Maar Duistland leent zich ook prefect voor korte reisjes met de auto, de bus of de trein. Met een Duitse treinpas bijvoorbeeld kun je ongelimiteerd reizen en de snelwegen werden uitgevonden in Duitsland, net als de auto. Het wegennetwerk is dan ook ideaal.

Hoe dan ook, je komt in Duitsland van noord naar zuid in een wip. Genieten op het strand van de Noord- en Oostzee of het eiland Rügen? Wandelen en klimmen in de Alpen? Beide bezigheden zijn de moeite waard én mogelijk. Vergeet vooral onderweg geen tussenstops te maken in de metropolen waar je kunt kiezen voor een rondje sightseeing met indrukwekkende architectuur of een trip naar de cutlurele highligts. Of ga lekker luieren in een wellnesshotel in het Zwarte Woud.

Duitsland, met zijn 16 deelstaten is een veelzijdig land waar je alles vindt wat je nodig hebt om ontspannen van vakantie te genieten. Naast de natuur- en cultuurverschillen mag je zeker niet vergeten de culinaire verschillen te ontdekken. Geniet de gehaktbal uit Berlijn en de peperkoek in Aken, geniet de typische Beierse broodjes, ‘Breze’, met witte worsten en de beroemde vismarkt met zijn sprotjes in Hamburg. Als het maar smaakt niet waar?!