Vakantie Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten zijn voor toeristen uit de hele wereld sinds lang een mysterieuze bestemming. De Verenigde Arabische Emiraten investeren in de toerismebranche sinds ze begrijpen dat hun oliebronnen niet eeuwig zijn. Dat zie je vooral aan de ‘boomende’ infrastructuur en de vele projecten als het palmbomeneiland ‘Palm Jumeirah’ in Dubai of het een van de nieuwere hotels ‘Emirates palace’ in Abu Dhabi.

Eigenlijk is het om het even naar welke emiraat men reist, overal vind je wel talloze historische en moderne attracties en bezienswaardigheden. Paleizen, shoppingcentra, exclusieve hotelcomplexen, grote golfpleinen of skyscrapers die verder reiken dan de hemel. Alles past hier. De moderne architectuur past zich perfect aan aan het woestijnlandschap.

In Abu Dhabi met de gelijknamige hoofdstad is de skyline machtig. Het luxehotel Emirates Palace is een blikvanger in de stad. Buiten de stad ligt de oases Al-Ain en Liwa die elkeen fascineert.

De belangrijkste en interessantste emiraat is echter Dubai met zijn gelijknamige hoofdstad. Wie deze metropool bezoekt, ondervindt aan den lijve wat pure rijkdom en luxe is. Een andere attractie is het Burj al Arba, het hoogste hotel van de wereld dat door zijn bijzondere vormgeving niemand onberoerd laat. Maar er zijn nog hoge toppers. In Dubai vind je ook het hoogste gebouwen ter wereld, de Al burj, de Sheikh Zayed Road en de Dubai Mall. Een bezoekje waard is ook Palm Jumeirah, een eiland voor de kust van Dubai.

Vele toeristische highlights vind je ook in de vijf andere emiraten, Sharjah, Umm al-Qaiwain, Ajman, Ras al-Khaima en Fujaira, omdat hier meer cultuur te beleven is. Bijzonder zijn ook uitstappen naar de woestijn of de bergen, naar de mooie stranden of de traditionele steden die je overal vindt. Hier, in deze oorspronkelijke oorden beleef je de historische ontwikkeling van de Verenigde Arabische Emiraten op een bijzonder intensieve manier.