Vakantie Canada

[child-pages]

Eindeloze vlaktes en bruisende metropolen zijn het uithangbord van Canada. Tijdens de winters tonnen sneeuw en de zomers warm en droog zijn de perfecte mix voor toeristen die het tweede grootste land in de wereld, Canada, bezoeken. Het bergachtig gebied bij Britisch Columbia, waarvoor de Rocky Mountains zorgen, is ideaal voor de wintersport. De vele nationale parken, zoals bijvoorbeeld het Woods Buffalo park in Alberta, zullen de toeristen tijdens de zomer bijzonder bevallen.

Andere wereldse indrukken krijg je zeker als je de grote steden bezoekt in Canada. Vooral Vancouver, Toronte, Montreal en Quebec zijn bijzondere steden. De meeste reizeigers bezoeken zeker de hoofdstad van het land. Vancouver moet dan ook iedereen één keer gezien hebben omdat je er de koloniale tijd nog kan opsnuiven. In Montreal, ooit door de Fransen gesticht, waan je jezelf in Franse grote steden. Toronto met zijn bekende CN-tower, de 553 meter hoge zendmast en toeristenattractie.

De natuur tussen de geliefde steden bestaat vooral uit heerlijke dichte bossen en reusachtige meren. Een toertje langs de Niagara-watervallen kan zeker niet ontbreken tijdens de reis door Canada. Ook vissen, paardrijden en rafting behoren tot de mogelijkheden en zorgen voor afwisseling tijdens jouw vakantie in Canada.

Canada is het grootste land van Noord-Amerika en tevens een echt vakantieland voor individualisten. In Canada kun je als toerist de pure, ongerepte natuur nog voelen. Een grot stuk van Canada is bebouwd maar voor de rest vind je er alleen wijde vlakten en bossen. Daar leven elanden, beren, wolven en andere dieren. Door de vele nationale parken aldaar hebben deze allen een thuis gevonden. Een aparte ervaring is in deze parken bij kampvuurromantiek je vakantie te beleven.

De beste reistijd is vanaf april. Dan staan vele bloemen en bomen in bloei. Tijdens de zomer vind je de meeste Canadezen aan zee of bij het meer. In de winter is het ideaal om te skiën.

Plaats een reactie