Vakantie Griekenland

Je lievelingskleuren moeten wel blauw en wit zijn als je een vakantie naar Griekenland plant. Op elk monument, bij elke museum, overal flappert de Griekse nationale vlag. Ze staat symbool voor de zee, de hemel en de witte stranden onder het witte licht van de zon. Griekenland bestaat dan ook uit een Balkanschierland en een groot aantal eilanden die zelfs tot 20% van de landoppervlakte uitmaken.

Maar het is niet enkel door deze troeven of door de wereldberoemde feta en olijfolie dat Griekenland een fantastische reisbestemming is. De Grieken zijn altijd al ‘slimme’ mannetjes en vrouwtjes geweest en zijn zo opmerkelijk door hun cultureel erfgoed. In Athene komt hun culturele geschiedenis tot leven als men door de stad dwaalt. Een bezoek aan het Plaka, aan de voet van de Acropolis, mag je niet missen. In het labyrintische gewirwar van straatjes met de vele cafés, restaurants en winkeltjes kun je eeuwig flaneren of gewoon je shoppinghart ophalen.

Of denk maar aan Kreta. Op dit eiland verdwijn je als toerist tussen de bezienswaardigheden die wel de gehele geschiedenis van Griekenland lijken te weerspiegelen. Het eiland profiteert dan ook vandaag nog van zijn ligging. Het mooie heuvellandschap is bijzonder charmant in het voorjaar wanneer de bloesems het eiland kleuren.

Thessaloniki, de hoofdstad van Macedonië, is hét verkeersknooppunt van het land. Via hun grote haven wordt de hele Balkanregio bevoorraad en de eigen producten naar overal in de wereld getransporteerd. De stad wordt vaak op doorreis bezocht door toeristen wat niet te verwonderen is. De route van Rome naar Istanbul is namelijk bijzonder interessant door de vele handelsbetrekkingen uit het verleden. Overal zijn doorheen de tijd Romeinse, Osmaanse en Venetiaanse bouwwerken ontstaan.

Of het nu zomer of winter is, je kunt altijd naar Griekenland. Met temperaturen tot 20 graden en een aangename bries is het zelfs in de late herfst er nog aangenaam te vertoeven. Zelfs zwemmen behoort ook dan nog tot de mogelijkheden! En wel zonder ijsberenkostuum!