Actieve Reis Kenia

Zin in een klassieke rondreis door het oosten van Afrika? Dieren, exotische planten, ongelofelijke panorama’s, avonturen beleven? Waarom niet naar Kenia? Het land van de tegenstellingen met zeer verschillende culturen, volkeren en religies. Het bijzondere is zeker en vast het feit dat je in Kenia met verschillende vegetatiezones in aanraking komt: van heuvelrijke gebieden over bergen begroeid met dichte wouden, over de vele savannes tot woestijn of halfwoestijnen, zo breed is het spectrum van fauna en flora in Kenia.

Actieve reizen door Kenia kun je zelf organiseren of via reisbureaus boeken. Zij bieden dan veelal pakketreizen aan of maken een reis op maat. Vertrekpunt én aankomstpunt zijn altijd, of je individueel reist of in groep, de hoofdstad van Kenia: Nairobi. Meermaals per week vliegt Ethiopian Airlines vanuit Amsterdam naar deze hoofdstad. Met de bus of minibusjes gaat het dan verder. Hoogtepunten die zeker niet tijdens een rondreis mogen ontbreken zijn het Masai Mara natuurreservaat, het Amboseli nationaal park, het Lake Nakuru park en het Lake Naivascha.

Het Masai Mara natuurpark is een groot beschermgebied voor dieren in Oost-Afrika. Je vindt hier het grootste aantal leeuwen in Afrika. Grote kuddes van gnoes en zebra’s zwermen hier rond. Ook kun je hier meer te weten komen over de cultuur van de oorspronkelijke Massai-bewoners.
Aan de voet van de met sneeuw bedekte Kilimanjaro, in het Amboseli nationaal park hebben vele kuddes olifanten hun plekje gevonden. Betoverend, als het weer een beetje meezit, is de wolkenkring om de top van de Kilimanjaro!
Aan het Lake Nakuru en het gelijknamige park zie je het leven door een roze bril als je al die grote scharen roze flamingo’s aan de oevers ziet. Ook vele andere vogelsoorten en reuzengrote schildpadden vinden het fijn er te vertoeven.
Het Lake Naivasha betovert dan weer met zijn bloemenpracht, de wijnbergen en het giraffeneiland.