All-inclusive Vakantie

Vakantie is die vrijetijdsbesteding waar allen van genieten. Het is soms meer dan broodnodig om de dagelijkse stress te ontspringen en daardoor dus belangrijk voor de vakantieganger. Spijtig genoeg kan het ook heel duur worden. Een reisje gaat handen vol geld kosten door die extra kosten zoals een hapje en drankje tussendoor of een bezoek aan het zwembad, tennisbaan, golfterrein in de buurt. Een oplossing voor dit ‘gat in de hand’, zijn de all-inclusive vakanties.

Over all-inclusive vakanties staan de volgende zaken buiten kijf: vakantiegangers die houden van de all-inclusive formule, zijn gasten die jaar na jaar terugkomen; praktisch alle reismaatschappijen hebben all-inclusive aanbiedingen in hun reiscatalogi staan naar voornamelijk zonnige bestemmingen en all-inclusive vakanties horen thuis in het duurdere segment.

All-inclusive betekent echter niet automatisch dat alle drankjes en diensten in de prijs verrekend zijn. Bij twijfel is het best vooraf eens te kijken wat precies met ‘all-inclusive’ wordt bedoeld. Frisdranken, bier en open wijn zijn veelal inclusief. Jouw heerlijke whiskey voor het slapen gaan meestal niet. Zijn alle sportactiviteiten gratis? De ‘Green Fee’ behoort meestal niet tot het lijstje ‘inbegrepen in de prijs’. Bij goede deals inzake all-inclusive vakanties behoren de aantrekkelijkste sporten veelal niet tot het pakket waarvoor betaald wordt en moeten dus extra geboekt worden én betaald. Hierdoor kan een goeie deal toch anders uitdraaien.

Het ligt ook voor de hand dat bij all-inclusive vakanties het verbruik van alcohol hoger ligt dan bij vakanties waarbij de vakantieganger elk drankje moet betalen. Iemand die dan ook een all-inclusive reisje boekt, waarbij alcoholische dranken ongelimiteerd worden uitgeschonken én in de prijs inbegrepen zijn, moet zich erop voorbereiden dat andere vakantiegangers misschien net iets te beschonken naar de hotelkamers terugkomen en dan ook voor het nodige lawaai kunnen zorgen. Klachten van vakantiegangers die all-inclusive reizen worden dan ook vaak afgewezen omwille van deze reden.