Vakantiebeoordeling

Sinds het internet zo ruim verbreid is, boomt de toeristische sector. Online worden vakanties aangeboden, de concurrentie neemt toe en de consument profiteert want op die manier zijn de prijzen scherper dan ooit. En de reiziger vindt ook veel makkelijker informatie over vakantiebestemmingen, hotels, vakantiehuizen, appartementen, vliegmaatschappijen, skigebieden, enzovoort. Via vakantie beoordelingen informeren reizigers andere reizigers via tips over de voor- en nadelen van elke bestemming.

Zulke internetsites zijn zeer handig wat betreft de keuze van hotel. Het is namelijk mogelijk voor hotelgasten, na zijn bezoek, zijn persoonlijke mening te geven over dit hotel wat betreft ligging, service, keuken, kamers enzovoort. Die worden via een puntensysteem gequoteerd en er kunnen ook bemerkingen gemaakt worden. Doordat verschillende gasten dit kunnen doen, ontstaat een redelijk neutraal beeld over het hotel.

Via zulke beoordelingen kunnen toekomstige gasten zich, aan de hand van berichten van andere bezoekers, informeren over het hotel en zich zodoende een beeld te vormen over de overnachtingsmogelijkheden. Als reiziger kun je op deze manier ook gaan vergelijken met hotels in de buurt. Een bijna perfecte hotelkeuze is dan ook mogelijk.

Je kunt natuurlijk niet helemaal van de meningen van andere gasten uitgaan, je gezond verstand moet nog altijd de bovenhand nemen. Uit onderzoeken blijkt bijvoorbeeld dat de meeste gasten het ontbijt altijd zeer positief waarderen en het avond- en middageten eerder negatief. Deze waarderingen zijn natuurlijk ook zeer afhankelijk van de persoonlijke ingesteldheid: ziet iemand eerder de positieve of eerder de negatieve dingen? Het is dus ook aan te raden bij zulke beoordelingen dat iemand er andere meningen op na kan houden en dat persoonlijke meningen zeer subjectief kunnen zijn.

Een goeie reiziger informeert zich dan ook en leest beoordelingen van eerdere gasten, maar laat zich vooral niet beperken door de mening van anderen en reist onbevooroordeeld naar waarheen hij wil. In elk geval veel plezier!