Vakantie Camping

Je hebt besloten dit jaar jouw vakantie op een camping door te brengen en misschien zijn er toch her en der twijfels. Eén van de grote vraagtekens is vaak, gaan we met de woonwagen of de tent?

Je hebt in elk geval geen eigen woonwagen of tent nog om jouw vakantie op een camping door te brengen. Je kunt makkelijk een woonwagen huren als je bijvoorbeeld een rondreis maakt en van de ene naar de andere kampeerplaats rijdt. Informeer je ook in dit geval over wild kamperen. In vele landen is dit namelijk verboden.

Als je met een woonwagen op reis wil, dan moet die vooral goed nagekeken worden. Ook gehuurde woonwagens moet je de dag voor de afreis zeker nog eens checken. Neem zeker een voorraad gas mee want vaak gebeurt het dat ‘vreemde’ gasflessen in het buitenland niet gevuld worden. Belangrijk is dat de belasting van de woonwagen goed in evenwicht is: zwaardere koffers op de assen, lichtere zaken zoals wasgoed kun je ook in de kasten stoppen.

Vind je een woonwagen te gecompliceerd, dan kun je ook met de auto en de tent op weg. Een reis met de tent is zeker goedkoper dan met een woonwagen, toch moet je je er ook van bewust zijn dat je dan een ganse reis geen echt bed hebt om op te slapen. Belangrijk is ook te investeren in een goeie tent die het ook uithoudt bij storm en regen. Anders valt je vakantie letterlijk in het water.

Als je hierover allemaal geen zorgen wil maken, kun je ook bij de kampeerplaats een vaste woonwagen huren. Dan zijn gas en water sowieso voorradig en heb je een goede combinatie van hotel- en campingvakantie.
Het belangrijkste bij een vakantie op de camping is een campingpas. Hierdoor krijg je kortingen bij aanmelding op de camping.