Vakantie Cruise

Cruises worden nog steeds vaak geassocieerd met luxe en sinds kort ook met het feit dat het betaalbaar is. De laatste decennia worden allerhande cruiseschepen gebouwd – van elegante zeilboot tot oceaanreus – zodat elkeen volgens zijn budget zijn gading vindt.

Dat cruises weer ‘in’ zijn, zie je vooral aan het uitgebreide aanbod: van korte cruises over cruises op de Middellandse Zee tot tochten op de Caraibische Zee of grote wereldreizen aan boord van een cruiseschip. En wie de zee wantrouwt, vindt ook nog een aanbod van riviercruises.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een cruise op de Rhône die dan loopt van Arles tot Lyon. Dat je er onvermijdelijk ook door de Provence moet, is zeker een belevenis op zich. Om nog maar te spreken over de lekkere wijnen die het gebied typeren. Of een cruise op de Nijl waarbij je kunt ontspannen op het bovendek én de legendarische cultuursteden bezoeken met zijn geheimzinnige piramides en Egyptische palmbomen.

Of laat je toch overtuigen tot een zeecruise langs de kusten van Turkije bijvoorbeeld of op de Caribische Zeewaar elke dag weer een nieuw avontuur staat te wachten. Het gewirwar in de havens, de prachtige stranden, natuurfenonemen, fascinerende culturen zijn slechts enkele ingrediënten. Wie het avontuur maar al te graag in ogenschouw neemt, kan ook een cruise boeken naar het noorden. Langs de vele fjorden leer je het Scandinavische schiereiland beter kennen en aan de wal kun je misschien toch warm gemaakt worden voor een bezoek aan een gletsjer of een stadswandeling. Een cruise langs de noordelijke landen is zeker de moeite waard en bezorgt je zeker sterke verhalen bij de thuisreis.

Het beste is echter dat niet alleen mensen die goed bij kas zitten, zich cruises kunnen veroorloven, zoals vroeger werd aangenomen. Met andere woorden het cliché van gepensioneerden op cruisvakantie is al lang verouderd.