Exotische Vakantie

Uit statistieken blijkt dat verre reizen naar Chili, Cuba, Vietnam of Australië populair zijn. Tot voor kort ging niemand naar deze landen, of zelden iemand. Toch is dit gedrag sinds kort veranderd. Met name reisboekhandels bemerken deze tendens.

Maar wie wil er nu eens niet naar de echte highlights van een land, op markten in vreemde landen nog nooit geziene kruiden ontdekken of de real vibes voelen? Elke mensen zouden eens per zoveel jaar eens een echte reis moeten maken, exotische bestemmingen leren kennen en nieuwe dingen ontdekken. Het strand van Ko Phangan in Thailand zien of met een oude taxi door het Cubaanse binnenland hossen.

Het is een heerlijk gevoel aan een leeg droomstrand te liggen waar alleen de locale bevolking zijn handdoekje spreidt. Geen verkopers die je nepjuwelen willen verkopen, geen ligstoelen te huren,… Alleen natuur en eindeloze rust, daarvan droomt men toch als men zich een vakantie voorstelt die je jaren later nog levende herinneringen bezorgt. Een exotische vakantie geeft je dan alles: wat je beleeft zullen je kinderen en kleinkinderen met grote ogen toehoren én iedereen zal je benijden.

Een belangrijk punt bij een reis naar een exotische bestemming is ook de keuken aldaar te leren kennen. Exotische gerechten, die je nog nooit gezien hebt, proberen je te betoveren op elke straathoek, en koude, exotische drankjes verfrissen je op en top tijdens de zwoele daguren. Pas alleen op dat je dan ook voorbereid bent op de gevaren. Met eten en drinken wordt op exotische bestemmingen vaak niet zo hygiënisch omgegaan zoals thuis. Dat kan ook gebeuren in hotels met sterren. Informeer je daarom altijd zeer goed en neem steeds pilletjes mee tegen diarree.

Een leuk nieuw administratief feitje is dat liefhebbers van exotische reizen binnenkort geen visum meer moeten aanvragen voor een reisje naar de Bahama’s, de Seychellen en enkele andere droombestemmingen.