Vakantie Parijs

“Paris c’est la France!’, deze uitspraak zegt men niet zomaar. Wie geïnteresseerd is in cultuur, heeft in Parijs, de hoofdstad in het hart van Frankrijk, een grote keuze, want deze wereldstad is volgebouwd met musea, theaterhuizen en opera’s. Een museum dat zeker de moeite waard is, is de “Cité des Sciences et de l’Industrie”, waar kinderen en volwassenen op een interactieve manier hun kennis kunnen bijschaven over techniek en wetenschap.

Een insidertip, vooral voor toeristen die weinig tijd hebben, is de volgende toer langs de highlights in het bruisende hart van Parijs: Begin aan het Centre Georges Pompidou en loop richting het park Jardin du Luxembourg in het Quartier Latin. Volg dan de Boulevard du Montparnasse en eindig tenslotte bij de Eiffeltoren, Arc de Triomphe, Champs Elysees en de Notre Dame. Vandaar is het nog slechts een paar kilometer tot het Centre Pompidou. Wie deze tocht start om 10 uur ’s morgens, komt aan om 19 uur ’s avonds bij het beginpunt aan, tijd voor avondeten.

Ook culinair heeft Parijs veel te bieden: liefhebbers van zoetigheden moeten zeker onderduiken in de vele crêperies, patisserieën, chocolaterieën en zich te goed doen aan pannenkoeken, pralines en taart. Een tip voor liefhebbers van de Provençaalse keuken, is Bistrot d’Opio wie alles traditioneel bereid. Bretoense restaurants bieden dan weer borden met verse vis en zeevruchten allerhande aan.

De avonden kun je verbrengen in de talloze cafés en bars in Parijs met een bier of een lekkere cocktail. Zeer geliefd is het Café Beaubourg bij het Centre Pompidou. Parijs telt ook een paar zeer gespecialiseerde filmzalen waar bijvoorbeeld alleen actiefilmen of Franse films worden gespeeld. Wie zich echter volledig wil laten gaan, moet richting disco. In Parijs vind je voor elk muzikaal oor wel iets, of het nu techno, house, hip hop, jazz, bleus of Latino moet zijn.