Vakantie Chersonissos

Chersonissos, de preciezere naam is Limeas Chersonisou, ligt ongeveer 30 kilometer ten oosten van Heraklion en 10 kilometer ten westen van Malia. Het is één van de grootste vakantieoorden op Kreta. Het publiek is er zeer gemengd. Zowel families met kinderen als ook jongeren, die vooral voor het goeie nachtleven hun tent opslaan in Chersonissos, versieren er de straten. Vooral Duitsers, Engelsen en Nederlanders bezoeken de stad, waardoor er vooral Duits en Engels wordt gesproken.

Langs de waterkant is er een brede promenade die verkeersvrij is. Er zijn verschillende goeie stranden die in de zomer echter bijzonder vol zijn. Langs de promenade proberen kelners en proppers je te verleiden om hun restaurants, cocktailbars, Irish pubs of disco’s te bezoeken. Tijdens de zomermaanden moet de discoganger er geen inkom betalen maar de prijzen van de drankjes swingen daarentegen dan weer de pan uit. Diezelfde drukte vind je langs de drukke weg Heraklion – Agios Nikolaos.

Wie op zoek is naar culinair genot, zal zich in Chersonissos moeten tevreden stellen met de tavernes die Griekse én internationale specialiteiten aanbieden. Daarnaast zijn er vooral veel fastfoodketens te vinden, zoals Mc Donald en ook de Nederlandse keten Friet Van Piet heeft er verkooppunten.

Wie een vakantie plant op Chersonissos moet met andere woorden de drukte kunnen verdragen die het toerisme daar teweegbrengt. Of de zeer goede busverbindingen gebruiken om cultuur op te snuiven in één van de andere plaatsjes op Kreta. Met de boot kun je naar het kleinere vissersdorpje Sissi of gaan vissen vanop een boot met glasbodem. Verder is er ook een verbinding naar de mooie dorpjes Alt-Chersonissos, Koutouloufari en Piskopiano. Deze drie dorpjes liggen op ongeveer 4 kilometer van Chersonissos. Je kunt er ook heel lekker en goedkoop eten in één van de typische Griekse tavernes. Met de catamaran kun je tenslotte nog nar het Griekse eiland Santorini.