Vakantie Corfu

Wie wil zonnebaden en daarnaast nog iets beleven wil, vindt zeker zijn gading op Corfu. Door het bijzonder milde klimaat en de veelzijdigheid in landschap telt Corfu immers tot de meest geliefde Griekse eilanden. Kilometerlange stranden met her en der baaien en pittoreske dorpjes zorgen ervoor dat elkeen geniet van de typische mediterrane levensstijl.

Tot de meest beliefde uitstapjes op het eiland behoren zeker het Achillion en het standbeeld van de stervende Achilles. De opdrachtgeefster van deze bouwwerken was de Oostenrijkse koningin Elisabeth, Sissi, die in de 19de eeuw meermaals van vakantie genoot op Corfu en zodoende een bijzondere band ontwikkelde met het eiland. Door haar voorliefde voor de Griekse mythologie kunnen bezoekers ook vandaag nog genieten van de vele beelden in de tuin van het Achillion.

Maar ook de Venetiaanse overheersing heeft duidelijk sporen nagelaten op Corfu. Vooral het oude gedeelte van de hoofdstad Kerkyra wordt steevast met de Venetiaanse architectuur geassocieerd. Cultuurliefhebbers kunnen hier ontelbaar mooie gebouwen en pleinen ontdekken.

Corfu is het tweede grootste eiland in de Ionische Zee. Met haar bijna 600 vierkante meter en haar 215 kilometer lange kustlijn staat het eiland zeker garant voor een afwisselende vakantie. Wat landschap betreft, moet je zeker naar de twee halfeilanden in de buurt van Paleokastritsa. Hier vind je ontelbare mooie stranden, lieflijk omgegeven door baaien, die zelfs deels met alleen een bootje te bereiken zijn. Naast het strandleven is het Klooster van Paleokastritsa zeker een bezoekje waard. Dit werd gebouwd in 1225 n.Chr. Het museum, dat naast het klooster te vinden is, herbergt een grote collectie byzantijnse iconen.

Wie tijdens zijn vakantie ook beweging zoekt, vindt op Corfu een uitgebreid wandelnetwerk dat vooral voert doorheen het binnenland van het eiland. Wandelaars kunnen hier over 220 kilometer wandelpad, afgeschermd van toerisme en druk verkeer, op eigen tempo het eiland ontdekken.