Vakantie Ierland

Wanneer men over Ierland spreekt, denk je onmiddellijk aan de grasgroene weiden en de typische smaak van Ierse Whisky. Toch zijn dat slechts enkele van de highlights die een reis door Ierland te bieden heeft.

Ierland is een Europees land dat op het gelijknamige ‘groene’ eiland Ierland een meer dan heerlijke reisbestemming is. Met de veerboot is Ierland over de Ierse Zee makkelijk en snel te bereiken. Ierland is deel van de Europese Unie en heeft dus ook de Euro als officiële munteenheid.

Goed om te weten is dat de kern van het eiland vrij vlak is, maar hoe meer je richting kust gaat, hoe meer heuvelig het wordt. Als je de veerboot verlaat, moet je dan ook niet schrikken van de hobbelige wegen. Het wordt al snel aangenamer.

De rivier, Shannon, die van het noorden tot het zuiden door Ierland vloeit, is de langst rivier op het eiland en in de vlakte verbreedt de Shannon zich tot talrijke meren die in het vlakkere landschap aldaar bijzonder opvallen. De hoogste berg, de Carrauntoohil met zijn meer dan 1000 meter, ligt in het zuidwesten van Ierland in de Macgillicuddy’s Reeks. Het gehele eiland wordt verder door de vele nationale parken, die je zeker niet mag ontzien tijdens bijvoorbeeld een rondreis op Ierland.

Tijdens zulke rondreizen zul je de geschiedenis van Ierland beter leren kennen. Jarenlang, van traditie op traditie, werden de oude verhalen doorgegeven en in leven gehouden. Prehistorische en Middeleeuwse schatten, in elke zin van het woord, laten je een heel ander tijdsperk beleven.

Maar niet enkel cultuurliefhebbers vinden er hun gading. Je kunt er ook heerlijk sporten. Golfen in de heuvels, wandelen in de bergen, zeilen en surfen op het water of duiken tijdens de zomer, behoren allemaal tot de mogelijkheden. Zeer geliefd de laatste jaren is een bootvakantie waarbij je Ierland via de rivieren leert kennen.