Vakantie Rome

La Bella Roma! Iedereen kent wel de hoofdstad van Italië. Of zal de stad zeker leren kennen. Rome is een metropool die gebouwd is op zeven heuvels, de Palatijn, Aventijn, Capitool, Quirinaal, Viminaal, Esquilijn en Coelius. De stad heeft een enorm rijke geschiedenis doordat het destijds de hoofdstad was van het Romeinse Rijk. En het klimaat is prefect, het eten overheerlijk en de vele winkelstraten maken elke shopaholic helemaal gek. Of stel je voor op een Vespa door de straten van Rome te rijden..

Op zo’n prachtig voertuig door Rome scheren langs het majestatische Colloseum, de levendige Piazza Navona, de bonte Campo dei Fiori en uiteindelijk belanden bij de Trevi-fontein waar je een paar euro’s samenraapt om te genieten van een heerlijke cappuccino.

De bijzondere mix van cultuur in Rome maakt je trip onvergetelijk of je er nu een weekend bent of langer. De manier waarop oud en nieuw elkaar ontmoeten, zorgt voor een aparte sfeer in de stad. Je kunt verdwalen in de labyrintische nauwe straten met historische gebouwen en intussen de ongedwongen levensstijl van de Romeinen opsnuiven. In de vele musea en de donkere catacomben van het Vaticaan zul je onder de indruk raken van de eeuwenoude schatten. Terug in het daglicht, voor de reusachtige Sixtijnse kapel voelt elkeen zich wel heel erg klein. Geen wonder dat Rome de zetel is van de Rooms-katholieke kerk.

Vele ontdekkingen verstoppen zich in de wirwar van achterbuurtjes waar de waslijnen boven je hoofd hangen. Achter elke hoek steekt nog wel een onverwachte fontein of statig standbeeld.

Eigenlijk is het eender of de Sint-Pietersbasiliek, het forum Romanum of de kleine straten van Trastevere bij je bezoek aan Rome op het programma staan. Als je maar langs een gelateria komt en even de tijd neemt om tenminste drie of vier ijssoorten te proberen.