Vakantie Sicilië

Tijdens een reisje naar het eiland Sicilië in de Middellandse Zee zul je merken dat het eiland niet alleen zon, zee en palmbomen te bieden heeft. Maar dat er op Sicilië enorm veel plaats is voor romantiek, avontuur en pure hartstocht. Een perfecte mix is wellicht een luie dag aan de stranden gecombineerd met uitstapjes in het binnenland van Sicilië.

Wie zich waagt aan een speurtocht op het eiland, zal al gauw merken dat je op Sicilië vele antieke gebouwen vindt. Sinds het Paleolithicum, zo’n 14 OOO jaren geleden, zijn er vele culturele schatten gebouwd die voor elke cultuurliefhebber meer dan te genieten zijn. Toppers zijn Agrigento, Selinunte en Segesta. Zo vind je er vele Griekse tempels, een Romeins amfitheater en de andere oudere gebouwen duiden erop dat het eiland een must was voor vele volkeren. Er is duidelijk wat gevochten voor deze parel in de Middellandse Zee.

Het nachtleven op Sicilië heeft ook wat te bieden. Romantische cafés, lange strandpromenades en een aangenaam klimaat scheppen dan ook de juiste sfeer. Toppers zijn daar zeker Cefalu, Erice, Panarea en Lipari. De beste reistijd is van mei tot eind oktober. Jongeren kunnen hun dansbenen strekken in de mooiste disco’s van Europa, zoals het Banacher in Aci Castello of de vele clubs rond Taormina, Letojanni of Giardini Naxos. In de grootstad Palermo of Catania zijn er ook vele disco’s te vinden die tot de vroege uren geopend blijven. De beste partytijd is vanaf midden juni tot eind augustus.

En voor de culinaire genieters is er zeker ook iets te beleven. De mediterrane keuken is zeer afwisselend en zorgt elke dag voor zon in je bord. Eten is bijzonder belangrijk op Sicilië, daardoor vind je er ook zoveel bars, restaurants en tavernes. Langs de kustlijn vind je ook visrestaurantjes waar je zelf je visje mag uitkiezen uit aquariums.