Vakantie Toscane

Toscane – dat klinkt als zon, wijn en historische steden. Italiës bekendste vakantieoord is bekend voor de combinatie van levensvreugde, culinair genot en een rijke cultuur. De straten van Sienna en Lucca, romantische bergdorpjes zoals San Gimingnano Marittima, Montepulciano of Cortona en de toeristencentra Pisa en Firenze maken natuurlijk ook deel uit van het gebied. Net zoals de goede wijn, de schattige dennenboombossen, strand en zee, olijvenbomen en papavervelden. Ook het eiland Elba, dat voor de kust ligt, wordt graag door toeristen bezocht.

Toscane is ook een cultuurregio en is beroemd voor zijn architectuur. De Ponte Vecchio in Firenze, de toren van Pisa en San Gimignano zijn maar een paar namen. De oude kernen van Sienna en Firenze brengen vele toeristen in extase en brengen ze naar andere tijdperken.
Talrijke kunstschatten zijn een extra motivatie erheen te reizen bij toeristen. Vele beroemde kunstenaars, zoals Michelangelo, Leonardo da Vinci, Brunelleschi en Botticelli hebben er hun sporen achtergelaten en hebben kunstwerken gemaakt die je nergens anders in de wereld vindt.

Ook wie liever in de vrije natuur tijd doorbrengt in plaats van in de steden, zal in Toscane zijn gading vinden. Een heuvelachtig landschap, wijnbergen, olijvenbomen en de Etruskische Riviera nodigen uit tot wandelingen of fietstochten waarbij je het weidse landschap en de blauwe hemel genieten kan.

Voor echte ontspanning zorgt de lekkere Toscaanse keuken en een daarbij horend lekker glas wijn. De typische gerechten bestaan voornamelijk uit eenvoudige maar verse ingrediënten die op traditionele wijze bereid worden en vaak met olijvenolie en een vers gebakken stuk brood worden opgediend. De inwoners van Toscane staan er ook op dat de wijn bij het eten past zodat een harmonisch smaakervaring tot stand komt. Zomers op een terras zitten of in de tuin, alleen of in het gezelschap van Italianen, de lauwe avondlucht inademen en daarbij de sprinkhanen toehoren… dat is Toscane!