Kindvriendelijke vakantie

Een kindvriendelijke vakantie met een goeie planning: wanneer valt de datum van de schoolvakantie dit jaar? Meteen weet je dan ook in welke periode je een reisje moet boeken. En aangezien kinderen meegaan, moet het ook allemaal net iets kindvriendelijk zijn.

Er moet zeker een pretpark of speeltuin in de buurt zijn, dan vervelen de kinderen zich niet. En het hotel moet ook even net iets extra’s doen voor jouw oogappels. Zo kun je zelf even helemaal tot rust komen en genieten. Of wat dacht je van een boerderijverblijf waar er zeker genoeg ruimte is om veilig te spelen en waar kinderen misschien af en toe een keertje mogen helpen bij het verzorgen van de dieren. Er zijn honderden dingen te bedenken met kinderen, toch kiezen de meesten voor een strandvakantie omdat elkeen dan aan zijn trekken komt én dat het makkelijkst is.

Toch moet je jezelf goed informeren wanneer je naar de zon trekt met kinderen. Informeer je bijvoorbeeld over welk strand je kunt verwachten: zand of keien. Bij keien is het raadzaam waterbestendige schoenen mee te nemen, maar ook bij zand. Kinderen verbranden makkelijk hun voeten of bezeren zich aan stukjes schelpen. Smeer je kind ook voldoende in met een hoge factor. Wanneer kinderhuid verbrandt, dan is de kans op huidkanker later veel groter. Doordat er weinig schaduw voorhanden is aan het strand is zonnecrème dus belangrijk maar vaak ook een petje. Zonnebrand en zonnesteek gaan steeds hand in hand. Een petje en genoeg drinken is dan ook de boodschap.

En een goed begin leidt tot een goeie vakantie niet? Als je met het vliegtuig naar je bestemming vliegt, dan is het raadzaam ook de tijd in het vliegtuig even voor te bereiden. Kinderen moeten uren achtereen stil zitten en dat kan leiden tot niet zo fraaie momenten. Een tas met afleidingsspulletjes is dan ook zeker raadzaam.