Low Budget Vakantie

Wie low budget op vakantie wil, die organiseert het het best allemaal zelf. Vooral jongeren zijn erop uit ergens in een klein studiootje in de buurt van het strand hun onvergetelijke jeugdvakantie te beleven. Wat ze nodig hebben is een vliegticket, het liefst naar een land waar je goedkope kamers vindt. Omdat reismaatschappijen geen of weinig interesse hebben in dergelijke logies, moet men deze soort reizen niet op voorhand boeken. Gewoon ter plekke aankloppen en vragen of er nog een bed vrij is. Is dat niet het geval, dan ga je gewoon bij de buurman vragen. Voor families is dit niet de ideale manier van reizen, hoewel het mogelijk is. Men moet alleen met een paar beperkingen rekenen. Of je zoekt tot je 2 kamers vindt of je zoekt naar een studio. In landelijke gebieden vind je makkelijk een studio voor de prijs van 20 tot 40 euro per nacht.

Een andere manier van reizen is de ‘couchsurfing’-formule. Dit is een non-profit organisatie die reizigers en lokale bevolking in contact met elkaar brengt in meer dan 230 landen over de wereld. Via internet kom je in aanraking met mensen die openstaan voor reizigers en hun gratis hun sofa aanbieden. Vaak krijg je er ook nog een stevig ontbijt bij én een goeie vriendschap voor het leven.

Deze bedingingen vind je makkelijk in Griekenland. Wanneer je een goedkoop vliegticket weet te versieren wat in de maanden juni en september makkelijk is, aangezien er dan zoveel restplaatsen zijn, kun je een zelf georganiseerde droomvakantie beleven. Hetzelfde is het geval voor de bestemmingen Portugal, Marokko en Turkije.

En helemaal te gek wordt het wanneer de discounter Aldi zich gaat bemoeien met low budget vakanties. Sinds februari 2009 bieden zij een herberg aan in schipscontainers aan de oostkust van Engeland, in Middlesbrough. In Cornwall werd al eerder een gelijkaardig hotel geopend.