Luxevakantie

Mag het een beetje meer zijn? Sommigen gunnen zich net dat ietsje meer en boeken een keertje een drie sterrenhotel in plaats van een twee sterrenhotel. Of men boekt een businessvlucht in plaats van een enge stoel tussen de vele andere toeristen. Toch betekent een luxevakantie voor de meesten net iets anders. Ze willen dan een heet bruisbad in hun hotelkamer, véél tijd hebben om te genieten, champagne drinken onder palmbomen, een ontbijt in de buitenlucht, zich over niets zorgen te moeten maken, enzovoort.

Aan een luxevakantie hangt echter ook een duur prijskaartje wat vandaag de dag voor velen te duur is. Hoewel voor anderen een luxehotel zonder schroom geboekt wordt en betaald. Maar ook deze laatste groep begint sinds kort prijzen te vergelijken, wat natuurlijk vergemakkelijkt wordt door het internet. Ook de beoordelingen van hotels zijn daar na te lezen en zodoende zijn aanbiedingen dan ook zeer transparant. Luxehotels spelen daarop in door gunstigere luxevakanties aan te bieden voor diegenen die meer dan goed verdienen maar niet teveel hebben.

Zo worden pakketreizen aangeboden waarbij een kind tot 12 jaar op de kamer slaapt en zo gratis verblijft of je ongelimiteerd ijs krijgt enzovoort. Tijdens de zomermaanden zijn de luxehotels op exotische bestemmingen sowieso iets gunstiger doordat ze dan moeten concurreren met de hotels aan de Middellandse Zee.

Echt duidelijke kortingen zul je bij luxehotels niet aantreffen omdat ze zich dan hun sterren teniet doen. Eerder gaat het om extra gratis services als Spa-behandelingen of het kosteloos upgraden van de kamer.

Kortingen zouden ook alleen maar de andere gasten ontevreden maken. Sommigen betalen ook graag dat ietsje meer voor een luxevakantie en de entourage; Zij vinden het dan ook niet fijn later in internet te lezen dat er massief kortingen worden gegeven en er zo een ander publiek, standaard enzovoort ook naar dat hotel afzakken.