Vakantie Miami

Wanneer je vanuit het koude Nederland naar Miami vliegt, om er je vakantiedagen te genieten, lijkt het wel alsof je op de Caraibische eilanden landt. Hier zijn zoveel palmbomen en mooie stranden, zoals South Beach aan de Ocean Drive-boulevard, dat je je zomaar op één of andere exotisch eiland waant. Het zijn natuurlijk ook de bijzonder hoge temperaturen in Miami die daartoe bijdragen.

In de wintermaanden is het daar zo warm als hier bij ons in de zomer. Daarom is Miami dan ook een geliefde reisbestemming in de winter want over het weer moet je je dan allerminst zorgen maken. Denk er wel aan dat het gebied in september vaak getroffen wordt door orkanen en tropische stormen.

De stad Miami, in het zuidoosten van Florida in Miami-Dade County aan de Miamirivier, is een bonte mix van nationaliteiten. Vele Cubanen en Mexicanen hebben in deze Amerikaanse stad, vooral in de wijk Little Havana, een thuishaven gevonden. Het grote probleem in Miami is dat er georganiseerde criminaliteit is. Toch laat de politie dit niet toe en doet dan ook alles het terug te dringen. Vooral toeristische plaatsen, zoals het Spaanse klooster en de Freedom Tower in de binnenstad van Miami, worden streng bewaakt en zijn daardoor veilig. Misschien daarom dat de bekendste CSI-reeksen zich in deze wereldstad afspelen?

De mooiste plekjes in Miami vind je echter niet altijd aan het strand of in de stad. De Everglades, een subtropische wildernis, bijvoorbeeld zijn zeer idyllisch. Vergeet alleen geen gids in te huren wanneer je dit natuurpark ook daadwerkelijk wil gaan beleven. De Everglades zitten immers vol met krokodillen en andere gevaarlijke diersoorten. Een andere attractie is het Parrot Jungle Park. In een mooie omgeving kun je verschillende diersoorten, zoals olifanten, papegaaien en leeuwen zien. Er zijn wel meer dan 100 verschillende diersoorten te ontdekken.