Vakantie Limburg

Limburg is één van de 12 provincies van Nederland en ligt in het zuidoosten. Het heeft een oppervlakte van 2200 vierkante kilometer en er wonen iets meer dan 1,1 miljoen mensen. De hoofdstad van Limburg is Maastricht.

Het gebied is vooral bekend door zijn veelzijdige landschap. Zowel weiden, eikenbossen als heuvels zullen je vakantie tot een onvergetelijke verademing maken. De belangrijkste rivier is de Maas die door heel Limburg stroomt.

Het opwindende landshap is bijzonder geschikt voor fietsers. Naast ongelofelijk goed verzorgde fietswegen, uiterst charmante pensions en hotelletjes en gastronomische bijzonderheden, is Limburg ook elk jaar weer de organisator van de Amstel Gold Race. Dit is een eendaagse wielerklassieker voor profrenners sinds 1966. Tevens was Limburg ook al vaak een stopplaats voor de renners van de Tour de France. En de wielerklassieker ‘Limburgs Mooiste’ trekt jaarlijks meer dan 10.000 fietsrecreanten uit geheel Europa naar Limburg.

Maar niet alleen fietsers komen in Limburg aan hun trekken. In vele kleinere steden kun je de Franse sfeer opsnuiven in de architectuur. Ooit was immers het Zuiden van Limburg en België immers bezet door onze zuiderburen en dit merk je nog daadwerkelijk in architectuur en levenswijze. Bezoek ook de Romeinse resten, verlies je in de geschiedenis van de industrialisering, bezichtig een steenkoolfabriek of leer iets meer over wijnbouw.

Of heb je een zwak voor folklore? Voor je naar het mooie Limburg vertrekt, check je even de evenementenkalender van de vele fanfares, harmonieorkesten en schutterijen die elke week wel één of andere optocht organiseren. Jaarlijks meten de Nederlandse en Belgische schutterijen zich in het Oud Limburgs Schuttersfeest. Zeker een aanrader waard te bezoeken, al was het maar om nadien een stukje Limburgse vlaai mee te pikken.

Laat je algeheel verrassen door de buitengewone plaats op de wereldkaart dat Limburg inneemt. Door alleen land omsloten, met een mild klimaat en een eigen streektaal, het Limburgs, is het zeker een bezoekje waard.