Vakantie Zeeland

Bijna België maar toch nog Nederland, zo zou je Zeeland ook kunnen typeren. Zeeland, een provincie in het zuidwesten van Nederland, grenst immers aan Zuid-Holland en Noord-Brabant, maar ook aan het Belgische West- en Oost-Vlaanderen en Antwerpen. De hoofdstad is Middelburg. Zeeland is een zeer versnipperd stukje land en het wordt dan ook ingedeeld in 3 regio’s.

Schouwen Duiveland, in het noorden van Zeeland, is zo geliefd door zijn mooie brede stranden die niet bijzonder druk zijn en er geen hoogbouw is aan de dijken. Toch kun je niet zeggen dat er niets te doen is. De vele winkels, bars, hotels en restaurants zorgen voor een leuke sfeer. Renesse bijvoorbeeld is een heerlijk familiestrand, maar je vind er ook Ecoscope, een natuur- en milieucentrum en natuurlijk Waterland Neeltje Jans, gelegen op de Oostersscheldekering. Dit themapark toont alles in verband met de Deltawerken in Zeeland. Landinwaarts moet je zeker een stop maken in Zierikzee, een historische havenstad met een idyllisch centrum.

Op Walcheren trekt de stad Vlissingen vooral de aandacht. Met zijn mooie zandstrand en dijk trekt het vele dagtoeristen aan. Die kunnen zich makkelijk verschansen bij regenweer in Miniatuur Walcheren of het Arsenaal waar je als piraat op weg gaat of de fauna en flora van onder water leert kennen. De reptielenzoo probeert je te genezen van bizarre angsten en het muZEEum vertelt je alles over het water en de zee. Het mooiste strand vind je hier in Domburg en het mooiste dorpje werd heet ‘Veere’.

Helemaal in het zuiden van Zeeland, ligt Zeeuws-Vlaanderen. Vroeger moesten Nederlanders een veerboot nemen naar Breskens of Perkpolder, nu echter is er de Westerscheldetunnel. Door de geografische ligging is dit een ideaal uitstapje voor Belgen. Veel Vlamingen komen er shoppen in Sluis, mossels eten in Philippine of vis kopen in Breskens. Het gebied is ook een topper voor fietsers door zijn vele mooie, verzorgde fietsroutes.