Vakantie New York

Aan de oostkust van de Verenigde Staten is de stad New York te huize. En het zal niet verwonderen dat het voor zovele mensen zo’n bijzonder aantrekkelijke stad is. Met meer dan 8 miljoen inwoners is ze tevens de grootste stad in de Verenigde Staten. New York wordt ingedeeld in de stadsdelen: Bronx, Brooklyn, Queens, Staten Island en Manhattan.

Talrijke bezienswaardigheden lokken bezoekers uit de hele wereld naar deze mooie bruisende metropool. New York is zo fascinerend door de vele architectonische hoogstandjes, door de adembenemende skyline, de galerijen, musea, theaterhuizen maar ook door zijn koffiehuizen en restaurants. Voor elke smaak en voor elk budget is er iets te vinden.

In New York zul je je niet vervelen. Onvergetelijk is een toertje met een paardenkoets door het Central Park. Een bezoek aan de Empire State Building en een blik van het platform op de 102de verdieping zullen nooit meer uit je geheugen gaan. In het Rockefeller Centrum zijn de NBC-Studio’s en de City Music Hall ondergebracht. Op Ground Zero sta je even met de mond vol tanden. Hier worden de slachtoffers van de aanslagen op 11 september 2001 herdacht. Op Broadway gaat het bruisende leven dan weer verder: musicals, theater, … Ook in het Lincoln Center worden de ogen en oren verwend met ballet, opera, jazz, …

En dan nog vergeten: de 200 musea, het vrijheidsmonument, de boetiekjes van de Fifth Avenue, Time Square, de stadsdelen Greenwich Village, Tribeca, Harlem en Chelsea, de Bronx Zoo Life Conservation Park, de botanische tuin van New York, enzovoort.

Wie een reis naar New York maakt, moet zich ook geen zorgen maken inzake lekker eten. De stad staat bol van de zeer fijne keukens en delicatessenwinkels. Hoewel ook de worstverkopers op de straathoeken alom vertegenwoordigd zijn, om de kleine honger tussendoor te stillen.

New York, de stad die nooit slaapt, wacht op zijn gasten!