Vakantie Portugal

Vakantie in Portugal kan vooral door de afwisseling in het landschap bijzonder mooi zijn en genoten worden. In het noorden tref je er vooral groene vlaktes aan is het klimaat bijzonder mild. Ook daarom wordt het gebied vaak als de ‘groene tuin van Portugal’ genoemd. Hier vind je tevens vele bekende wijngebieden. Dit in tegenstelling tot het zuiden waar het veel warmer en verdort is. Daar heerst een heet continentaal klimaat en de vegetatie is eerder schaars. Alleen tarwe en olijven lijken er te aarden.

Portugal is vooral bekend door de Algarve hoewel het een waslijst(je) aan interessante steden heeft die tijdens jouw vakantie de nodige afwisseling kunnen brengen. De twee grootste steden zijn Porto en de hoofdstad Lissabon. In totaal wonen zo’n 11 miljoen Portugezen in Portugal waarvan 2,5 miljoen alleen al in Lissabon wonen. In Lissabon kun je shoppen en ontspannen, maar je vindt er ook talloze bezienswaardigheden omdat de stad én ook het land doorspekt zijn van verschillende invloeden. Ook het eiland Madeira en de Azoren mag je niet vergeten, hoewel die niet tot het vaste land behoren. Evora is een universiteitsstad die zo ook haar geheimen heeft.

Wie een vakantie in het zuiden van Portugal boekt, geniet zijn vakantietijd aan de Atlantische Oceaan en geniet van de talloze watersportmogelijkheden aldaar. Maar heb je zin in golfen of wandelen, dan kan dat ook. Intussen is ook het aanbod aan avontuurlijke sporten enorm.

In het midden van Portugal vind je namelijk vooral gebergte waar ‘berggeiten’ hun wandelschoenen versleten krijgen. En skiërs hun skilatten, tijdens de winter.

De Portugese keuken laat zich kenmerken door sterk gekruid vlees en wordt gedomineerd door vis, zoals de typische sardienen. Maar ook brood met spek, geitenkaas en zeevruchten staan er dagelijks op het menu van deze levensgenieters.

Apetitoso!