Vakantie Azoren

De Azoren bestaan uit 9 eilanden die in de Atlantische Oceaan liggen tussen Europa en Noord-Amerika. In het westen liggen de eilanden Corvo en Flores, tot de middelste groep worden de eilanden Faial, Pico, Sao Jorge, Gracioso en Terceira gerekend. In het oosten liggen Santa Maria en ook het voornaamste eiland van de Azoren: Sao Miguel. Wat er te zien en te beleven is op de eilanden is altijd weer anders. Door de ligging van de Azoren in de Atlantische Oceaan zijn ze trouwens bepalend voor het weer in Europa: we hebben toch wel al allemaal over het hoogdrukgebied bij de Azoren gehoord.

De Azoren werden in 1427 door de Portugezen ontdekt en behoren daardoor ook, inzake politiek, tot Portugal. De oppervlakte is ongeveer 2300 vierkante meter en met ongeveer 2400 meter is de gelijknamige vulkaan op het eiland Pico het hoogste punt van de Azoren.

Wie op de Azoren zijn vakantie wil genieten, komt er enkel met het vliegtuig want er zijn geen overzetboten voorzien. De mooiste tijd om de Azoren te bezoeken zijn de maanden juli tot oktober en dan is het ook echt top.
De Azoren zijn eigenlijk niet zo’n typische toeristenbestemming. Het is er zeker niet hectisch of druk tijdens de zomermaanden. Overal heerst gezelligheid en vriendelijk, wat ook hoog in het vaandel wordt gedragen door de inwoners.

Wie houdt van stadsleven kan een mooie wandeling maken door Ponta Delgada, Angra of Horta. Echte wandelaars moeten de vele kraters gaan ontdekken, helblauwe meren en de bloeiende bloemenvelden.

Het eten op de Azoren is prijskwaliteit bijzonder goed. Je zult er vooral gerechten met kaas en vis vinden. En niet zomaar vis. Een topper tijdens de vakantie op de Azoren is het eten van het nationale gerecht ‘Bacalhau’, een stokvis die op ontelbare manieren kan bereid worden. Verder zijn de soepen en eenpansgerechten aan te raden!