Skivakantie

Skivakanties hebben doorheen de tijd een bijzondere waarde gekregen omdat de sneeuw meer en meer uitblijft in onze landen. Het genot van knisperende sneeuw gecombineerd met sportief in de buitenlucht te zijn, moet je dan ook ergens anders zoeken.

Aantrekkelijke wintersportlanden zijn Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Frankrijk, hoewel ook de Scandinavische landen, zoals Noorwegen en Zweden ook toppers zijn. Misschien eerder onbekende tips. De skigebieden in deze landen zijn bijzonder groot en veelzijdig en bieden een hele winter lang sneeuwgarantie. Nieuwkomer op de wintersportmarkt is sinds een paar jaren Tsjechië.

Voor alle bovenstaande landen is het skitoerisme bijzonder belangrijk omdat velen van de mensen aldaar leven van het skitoerisme dat hun in 5 maanden het geld voor een jaar brengen moet. Doordat in de zomer ook veel wandelaars sinds een paar jaren de berglucht gaan opsnuiven, hebben ze er toch ook een extraatje.
Omdat Oostenrijk zo dichtbij is en ook tot de Eurozone behoort, in tegenstelling tot Zwitserland, is het één van de geliefdste skibestemmingen. De Alpen bieden overigens sneeuwzekerheid van december tot april en in de regio’s waar een gletsjer te vinden is, kun je zelfs nog skiën tot het einde van juni. Skivakantie is vooral aantrekkelijk tijdens de kerstdagen en tijdens het paasweekend.

De moeilijkheidsgraad inzake pistes is in elk gebied zeer variërend en worden aangeduid met de kleuren blauw (licht), rood (middelzwaar) en zwart (zwaar). Intussen vind je ook in bijna elk skigebied een funpark voor snowboarders en skiërs met zin voor kicks. En ook de beginners worden niet vergeten: extra brede pistes staan klaar om hen het skiën bij te brengen!

Intussen staat bij de jongeren niet meer het skiën centraal maar het feest en alles eromheen. In Oostenrijk vind je talloze après-skibars en disco’s die voor vertier zorgen tot de vroege morgenstonden. Bekende feestgebieden zijn Ischgl in Tirol, St. Anton of Sölden.