Vakantie Aanbiedingen

Vakantie willen we allemaal, jong of oud, alleenstaand of met de familie, met vrienden of in groep. Vakantie is een van de hoogtepunten in ons leven voor velen, en zo is het ook een hoogtepunt in onze portemonnee. Een reisje kost ons best een duit, maar wie slim is kan ook net even goedkoper zijn vrije tijd genieten.

Je kunt wachten op de last minutes maar dan moet je ook flexibel zijn natuurlijk, zowel inzake bestemming als inzake periode. Vaak kun je er tot 50 procent kortingen krijgen op tickets of reizen. De bestemmingen zijn misschien niet zo exotisch, maar het arrangement tegen een mooi prijsje wel de moeite waard.

Ook bij vliegtuigmaatschappijen moet je even de last minutes in het oog houden. Meestal geldt daar de regel. Hoe vroeger geboekt, hoe goedkoper; maar soms raken zij hun zitjes ook niet allemaal kwijt. Deze gaan dan soms tegen zeer voordelige prijzen de deur uit. Het is natuurlijk ook hier een risico waneer je gaat azen op de allergoedkoopste prijzen. Je kunt best bedrogen uitkomen dan.

De tegenhanger van de last minutes zijn de vroegboekkortingen. Vastbesloten van zomerbestemming en periode? Aarzel dan niet tijdens de winter de reisbureaus aan te schrijven. Zij geven aan vroege beslissers aanzienlijke kortingen.

Maar niet alleen het moment van boeken is belangrijk, ook het reistijdstip of plaats van vertrek. Wie vliegt van een kleinere luchthaven of tegen een extra overstap geen bezwaar heeft, kan zo geld besparen. Vergeet ook niet even te checken wanneer het hoogseizoen is op jouw reisbestemming. Soms valt dat niet samen met het hoogseizoen in het thuisland. Ook vertrekken op een doordeweekse dag is voordeliger dan in het weekend, en ook binnen een dag kunnen prijzen verschillen. ´s Morgens en ´s avonds heb je soms vliegtuigen vol met zakenmannen. Tijdens de middag vliegen zal daardoor een stuk goedkoper zijn.