Vakantie Florida

Bij steeds meer mensen staat Florida hoog op het lijstje bij de geliefde reisbestemmingen omdat men er heerlijk zonnige en zo variatierijke vakantiedagen kan doorbrengen. Florida is een staat van de Verenigde Staten en is wereldwijd als de ‘Zonnestaat’ bekend. In deze Amerikaanse staat regent het dan ook heel erg weinig, dus wie zijn vakantie aan het strand wil doorbrengen, heeft de juiste bestemming voor ogen. In Florida vind je idyllische mooie, fijne zandstranden. Het bekendste en tegelijk geliefdste strand is Miami Beach waar je ook prominenten tussen de toeristen zult ontdekken.

De hoofdstad van Florida is Tallahassee, maar de beroemdste stad is zeker en vast Miami. Ook hier spenderen bekende koppen en toeristen, naast elkaar, hun vakantiedagen. Florida is ook een halfeiland, dat zowel aan de Atlantische Oceaan als aan de Golf van Mexico ligt. Tot Florida behoort ook een grote eilandenketting: de Keys. Een deel daarvan zijn de Florida-Keys, die vooral daardoor in het oog springen dat ze met meer dan 40 bruggen met elkander verbonden zijn.

Florida is echter vooral bekend om zijn vele natuurparken. Het bekendste is wel het Biscayue Nationaal Park in het Zuiden van Florida. Dit park strekt zich uit over de Biscayue-Baywat een paradijs is voor duik- en snorkelfanaten. Hier vind je ook een zeer groot koraalrif dat wel het derde grootste is ter wereld.
Een andere nationaal park is het Dry-Tortugas-Nationaal Park in de Golf van Mexico. Het park omvat zeven eilanden, de Dry Tortugas, en is vooral beroemd omwillen van zijn variatierijke onderwaterfauna en de mooi gekleurde koraalriffen. Op één van deze eilanden staat overigens ook het Fort Jefferson, dat vroeger door het Amerikaanse leger als gevangenis werd gebruikt.

Wanneer men in Florida is, moet men in lek geval even een uitstapje maken naar Miami, het mekka der toeristen bij uitstak. Heel geliefd bij toeristen is de Cubaanse buurt.