Vakantie Kroatië

De Republiek Kroatië grenst aan Slovenië, Hongarije, Servië, Montenegro en Bosnië-Herzegovina. In het westen heeft Kroatië. de Adriatische zee als natuurlijke grens. En daarom is het ook zo’n geliefd land. De provincie Istrië staat bij elke strandliefhebber op de eerste plaats. Maar vergis je niet. In Kroatië vind je alles!

De oude dorpskern van Dubrovnik, het keizerlijk paleis in Split, het nationale park Plitvicer Seen behoren tot het UNESCO werelderfgoed. Daarnaast moet je vooral de sacrale gebouwen tussen Istrië en Dubrovnik bezichtigen, zoals de heilige kerk op het eiland Kirk, de kerk ter ere van de heilige Dimitri in Konavie enzovoort. Doordat al sinds de 8ste eeuw het Christendom zich begon te verspreiden in Kroatië, zijn er zoveel kerken te zien.

Een deel van Kroatië is intussen beschermd natuurgebied, hoewel er sprake is dat dit van 8% tot 16% moet evolueren in de toekomst. Natuurliefhebbers kunnen hier dan ook hun hart ophalen. Zeker het nationale park Briuni mag je niet uit het reisplan gooien. Briuni bestaat uit 2 grotere en 12 kleinere eilanden en in het park zelf kun je enkele unieke planten en dieren bekijken. Zelfs cultuurliefhebbers kunnen er leuke foto’s maken van de Romeinse, antieke en vroegbyzantijnse monumenten.

Zeker een bezoekje waard is de stad Dubrovnik. Deze stad in Kroatië heeft een bijzondere politieke en culturele geschiedenis wat je zal zien aan de gebouwen en monumenten in de stad. De monumenten in Dubrovnik en de algehele schoonheid van de stad zijn buiten de grenzen van Kroatië alom bekend.

Korcula is ook bijzonder. De stad is het middelpunt van het eiland Korcula en is betoverend. Op dit eiland waar Marco Polo zou geboren zijn, staan de 13de eeuwse St-Marcuskathedraal, de St-Pieterskerk, het Ameri paleis en het Gabrielles paleis uit de 16de eeuw. Parels van gebouwen.

Maak vooral een lijstje voor je Kroatië bezoekt, zodat je zeker de highlights niet mist.