Vakantie met hond

Tijdens je vakantie je hond meenemen, waarom niet? Het kost misschien een beetje meer want zo’n dier heeft ook zijn plekje nodig in het hotel of pension, maar ook een dierenpension zou je geld kosten als je hond thuis blijft. Wanneer je naar je reisbestemming vliegt, moet ook betaald worden voor je hond, dat maakt de vakantie weer iets duurder. Wie zich echter goed informeert, vindt ook hier gunstige aanbiedingen. Wie zijn hond wil meenemen op vakantie moet zich voordien een beetje informeren, zo ook inzake de keuze van pension of hotel. Er zijn genoeg verblijfsmogelijkheden die zich toeleggen op gasten met huisdieren. Die hebben dan manden en benches ter beschikking enzovoort. Er is zelfs vaak personeel dat de honden graag uitlaat als het baasje even zonder hond op stap wil.

Zulke hotels vind je niet altijd overal omdat ze veelal te vinden zijn waar de omgeving ook diervriendelijk is, zoals aan stranden of bossen. Boek daarom ook tijdig want deze verblijfsplaatsen zijn snel volgeboekt.

Een vakantie met de hond is ook voor kinderen een leuke afwisseling. Daarom zijn zulke reizen ook zeer goed voor familiesfeer. De kinderen leren verantwoordelijkheidszin te nemen, zowel bij de verzorging als algemeen bij het omgaan met dieren. Verder vragen honden natuurlijk ook om actie. Door een hond mee te nemen op vakantie moet men steeds weer een frisse neus halen wat de gezondheid ten goede komt.

Vaak situeren de hotels die honden toelaten zich op boerderijen. Daar wordt het contact met de andere dieren dan weer gestimuleerd. Dit kan bijzonder leuk zijn voor kinderen en voor volwassenen. Het is al langer geweten dat het verzorgen van dieren een goeie invloed heeft op de fysieke en psychische balans van de mens doordat het contact met de natuur wordt gestimuleerd. Bovendien mag men de ontspannende factor ook niet vergeten.