Vakantie met kinderen

Vakantie is de mooiste tijd van het jaar en dan laat men de kinderen niet graag alleen achter. Toch is het goed je een beetje voor te bereiden wanneer je jouw kinderen meeneemt. Er zijn altijd zo momenten dat ze niet meer weten wat te doen, en dan zul je als ouder weer even een superplan bedenken. Goed voorbreid maakt ook dat makkelijker.

Tijdens de heenreis met de auto of het vliegtuig is het aangenaam dat je een tasje hebt met speeltjes of knuffels. Veel kinderen zijn het niet gewoon zo’n lange tijd stil te zitten en reageren dan ook knorrig als het hen te eentonig wordt. Bereid daarom de kinderen goed voor en vertel hun al een paar dagen op voorhand waar ze heengaan, hoelang het zal duren en wat er van hen verwacht wordt. Op die manier kan het kind zich geestelijk voorbereiden op de reis en zal het minder lastig reageren. Bedenk ook dat kinderen makkelijk reisziek worden achterin en pilletjes geen overbodige luxe zijn dan. Tips zijn ook bijvoorbeeld een nieuw luisterboek voor de MP3-spelen te kopen. Dat houdt het kind zeker soms tot 4 uren rustig. Lees- of kijkboeken en een elektronische spelletjes kunnen hetzelfde effect hebben.

Bij autoreizen is het voor een kind en een volwassene belangrijk tijdig pauzes te maken. Even frisse lucht happen, een toertje rennen, even de energie kwijtraken zijn kleine tips en trucks. Voor kinderen is het ook altijd leuk hun eigen kussentje of knuffel mee te nemen in de auto zodat ze even kunnen slapen tijdens de reis.

Eenmaal aangekomen moet er nog even wegwijs gemaakt worden in het hotel en dan kan het beginnen. Hij of zij kan de kinderentertainers leren kennen, de speeltuinen verkennen of in het zwembad duiken. Op het strand zijn de volgende dingen altijd belangrijk: insmeren, véél drinken en een petje dragen!