Vakantie zoeken

Je hebt nog een paar vakantiedagen tegoed of je begint je volgende zomervakantie te plannen, dan reist soms wel eens de vraag waarheen deze keer de reis weer gaat. Als je alleenstaande ben, dan is een culturele reis wel een troef omdat je hier andere gelijkgezinden treft en dan niet alleen de dag doorbrengen moet. Als je een partner of familie hebt dan moet je hen ook inspraak geven natuurlijk.

De volgende vraag is dan of de reis naar het buitenland leidt of je het eigen land wil gaan verkennen. Nederland heeft zeker nog te ontdekken plekjes. Zo kun je er logeren in boomtenten, hijskranen en wijnvaten. Of in echt hooi, in Haagsche suites of boekenhotels. En wist je dat er 2 Hundertwasserhuizen in Nederland zijn of je in Utrecht een Rietveld-Schröderhuis is? En in Arnhem een onvervalst Rietveld-Schröder-vakantiehuis? Of dat er een museum met alleen maar valse kunst bestaat en in Oudenbosch de mini-versie van de Romeinse Sint Pieterkerk staat? Talrijke bezienswaardigheden liggen onder onze neus, men moet ze alleen nog even gaan ontdekken. Zo ook in België overigens, ons buurland.

Het buitenland is natuurlijk meer oneindig, denkt men. Er zijn zoveel warme oorden buiten de landsgrenzen. Nemen we bijvoorbeeld Italië, Mallorca of Griekenland. Die zorgen voor zoveel variatie en atmosfeer voor hun gasten. Daar kun je op het strand luieren en zwemmen en ook cultuur opsnuiven.

Ook daar vind je net naast de platgetreden toeristische paden soms fabelachtige plekjes die je vakantie uniek maken. Maar dat hebben landen als Noorwegen, Schotland en Ierland ook, hoewel ze misschien niet meteen als reisbestemming door je hoofd flitsen.

Op vakantie gaan begint met informatie inwilligen. Dat kun je makkelijk via het internet en zijn vele zoekmachines. En anders zijn er nog steeds de reisbureaus die je meteen op jouw juiste reispad kunnen brengen.