Vakantie Isla Margarita

Isla Margarita is een klein stukje van de Kleine Antillen, de zuidelijkste eilandengroep in de Caribische Oceaan. Eigenlijk behoort het eiland tot Venezuela en is met veerboten vanuit Puerto de la Cruz, een stadje aan de Venezolaanse noordoostkust, of met een vliegtuigje te bereiken.

Het toeristische en commerciële centrum van Isla Margarita is de stad Porlamar. Hier vind je talloze winkels, hotels, restaurants, disco’s en shoppingcentra, maar ook bezienswaardigheden. Zeker een bezoekje te brengen is de oude haven. Dit imposant stukje stad uit het jaar 1668 is nu een museum die de koloniale geschiedenis van het eiland toont. Isla Margarita is bijzonder geliefd bij toeristen door haar aangename klimaat, gastvriendelijke inwoners en haar 75 stranden.

Door de inheemse bevolking wordt het eiland, dat in de 16de eeuw een mekka was voor parelduikers, ook wel ‘La Perla del Caribe’ genoemd. Het leven staat er volledig ten dienste en in het teken van vissen, visvangst en vis eten. Op het strand van Guacuco bijvoorbeeld kun je Guacuco eten, een soort klein venusschelpje die bijzonder lekker is. Aan het strand van Restinga, in de buurt van een 20 kilometer lange koraalrif, moet je je zonder schroom volledig te buiten gaan aan een middagmaal met verse vis en zeevruchten.

Ook de Laguna La Restinga is een bezoekje waard. Ze is zonder twijfel de bekendste van de vijf beschermde natuurgebieden op het Isla Margarita. Dit vooral door haar mooie mangrovewouden. Voor de surfers onder de horden toeristen die hier aankomen, zijn de stranden van El Agua, Manzanillo en Parguito een must. Windsurfers zijn dan eerder te spotten aan het strand van Yaque. En wie houdt van romantische zonneondergangen, moet ’s avonds maar met een glaasje bubbels naar de stranden Caribe, La Galera en Fortin afzakken!

Proost!