Wintervakantie

Een wintervakantie moet daarom geen wintersportvakantie zijn. Talloze mogelijkheden overal op de wereld bieden een mooi alternatief. Het hangt er maar net vanaf wat je wilt.

In Europa kun je bijvoorbeeld in de herfst te paard de Languedoc leren kennen of met de fiets de nieuwe fietsroute tussen Bolzano in Zuid-Tirol en Venetië uitproberen. Wijngaarden, rijstvlaktes en steden als Verona en Trento zullen je onderweg verbazen. Citytrip- en fietsliefhebbers kunnen sinds de winter van 2010 met de fiets Madrid verkennen en zo véél meer zien. Op La Palma kun je tijdens de winter heerlijk wandelen en overnachten in ‘Casitas’. En wie in eigen land wil blijven kan ook even apart doen en logeren in oude wijnvaten, een havenkraan, een vuurtoren of een oude reddingsboot. Zo wordt de winter ook weer anders.

Vlieglustigen kunnen hun ding zoeken in bijvoorbeeld Saoedi-Arabië. Als niet-moslim is het niet makkelijk erheen te komen en toch kan het! Er worden zelfs reizen aangeboden met tevens een bezoek aan Jordanië waar je zelfs Nederlandstalige gidsen kunt huren. Dierenliefhebbers kunnen op dromedarissen door de Sinaïwoestijn trekken en overnachten in een bedoeïnentent. Onthaasten kun je ook door te gaan cruisen door de bergregio’s van Oman met een 4×4.

In Mexico kun je in stijl het schiereiland Yucatan eens gaan ontdekken en overnachten in 5 charmante haciënda’s of de heupen losgooien in Havanna, de fascinerende hoofdstad van Cuba. In Venezuela kun je kaaimannen en brulapen spotten vanuit Cessnavliegtuigjes.

En wie toch wil skiën, kan net dat ietsje anders zijn door in plaats van naar de Alpen te trekken, in de Jura, de Vogezen of het Centraal Massief te logeren. De pistes zijn aldaar misschien beperkter maar voor wie een rustige skivakantie wil, ideaal. Of doe eens helemaal gek en boek een skireis in de overdekte skihal van Dubai, die wel 3 voetbalvelden groot is.